Triušio valymas
4 atsakymai
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
1 pranešimai
léonie
Sveiki, norėjau sužinoti, ar galiu išmaudyti savo triušį, nes jis labai stipriai kvepia.
1 pranešimai
clara
Sveiki, taip, galite maudyti savo triušį, tam yra specialiai sukurti šampūnai
3 pranešimai
laura
Sveiki, atsakau vėlai, bet jokiu būdu neplaukite jo, nes triušiai yra labai jautrūs stresui gyvūnai. Kaip ir katės, jie prausiasi patys. Patarčiau pakeisti grindis, ant kurių jis yra. Jei jis yra mažame narve, kuriame yra tik kraikas, dėl to jis gali nemaloniai kvepėti.
4 pranešimai
dominique
taigi, jei jis gyvena narve, reikia pagalvoti apie jo šiukšlių dėžės įsigijimą ir keisti ją kasdien arba kas 2 dienas, likusį narvą valyti bent 2 kartus per savaitę, ir leisti jam išeiti bent 4 valandas per dieną ;)
3 pranešimai
lauralee
Asmeniškai mano mažajam triušiui kartais reikia šiek tiek pagalbos valant užpakalį. Pats jis to nedaro, o kadangi yra angoros rūšies, tai greitai tampa sudėtinga! Man patarė pripilti šilto vandens į dubenį (kad neslystų duše/vonioje) ir tiesiog padėti pašalinti tai, kas nepriklauso nuo jo kailio. Po to būtina sausai nušluostyti švariu rankšluosčiu ir kantriai padėti kuo greičiau išdžiūti. Žinau, kad tam paprašau kaimyno pagalbos, kad būtų kuo greičiau sutvarkyta. Mano triušiui netrukus sukaks vieneri, turėjau tai padaryti tris kartus, ir kadangi paskui jis jaučiasi daug geriau, jis priima mano pagalbą. Tačiau reikia elgtis švelniai, su daug kantrybės ir atsargiais judesiais (nors vis tiek reikia jį laikyti per visą mažą užpakalio vonelę, kad nesusižeistų)! Niekada jo visiškai neplaunu, nes jis puikiai sugeba viskuo kitu pats pasirūpinti! Bet taip, reguliariai keičiame kraiką, kad nereikėtų per dažnai to daryti, o kai triušiai turi ilgą kailį, negalima nepaisyti šio dalyko :) Sėkmės tau, bet kuriuo atveju :)