Sugyventi žiurkes narve
Aš turiu 10 žiurkių skirtingose narveliuose (kai kurios agresyvios arba kandžiojamos), todėl teko jas atskirti į 4 narvelius (2 narveliai su viena žiurke, 1 narvelis su dviem žiurkėmis ir dar vienas su šešiomis žiurkėmis). Aš nupirkau lysvę šiai vasarai ir norėčiau visas savo žiurkes sudėti į vieną lysvę, ar galiu tai padaryti? Bijau, kad jos gali tapti agresyvios, ką galėčiau padaryti? Prašau, patarkite arba.
Corinne
Iš dešimties žiurkių, gana sudėtinga sukurti draugišką aplinką, kai kai kurios nemėgsta kitų...
Pagrindinis principas, kaip suderinti du graužikus, yra juos įdėti į narvą, kuris yra visiškai be jokių kvapų ir be jokio jiems jau žinomo aksesuarų. Padalinkite narvą į dvi dalis pakankamai tvirta tinkline tvora, kad jos negraužtų (tinklas turi būti pritvirtintas mediniu rėmu tam, kad išlaikytų ir sukurtų tam tikros rūšies skydą). Palikite būtiniausius dalykus: pakratus, medžiagas lizdui, vandenį, maistą. Blogiausiu atveju, įdėkite mažą žaislą, bet jis turi būti naujas, be jokio jų bendražygių kvapo.
Įdėkite vieną (arba kelis, priklausomai nuo narvo) žiurkę iš vienos pusės ir kitą iš kitos. Leiskite jiems uostyti vienas kitą per tinklą, o kiekvieną dieną keiskite jų puses, kad sumaišytumėte kvapus.
Po tam tikro laiko (bandykite bent 3 ar 4 savaites) pašalinkite tinklą ir stebėkite, ar jie vis dar konfliktuoja. Jei taip, teks juos galutinai atskirti... arba tęsti draugiškos aplinkos sukūrimą dar ilgiau!
Būkite atsargūs, kad vandenį ir maistą dėtumėte ant pakeltos vietos, pvz., medinio bloko, kad užkirstumėte kelią pakratams patekti į bliūdelius.
Sveiki,
Taigi dėl jūsų problemos reikia pradėti nuo nulio, reikia atlikti naują integraciją už narvo ribų neutralioje teritorijoje, kurioje niekas nežino vienas kito. Kas dėl sugyvenimo, tai yra nesąmonė, nes aš pati turiu 10 patinų ir 11 patelių kartu ir niekada neturėjau problemų. Arba jūsų žiurkės yra AH (Hormoninė Agresija), arba įvyko kažkas grupėje, kas sukėlė šį muštynes. Geros dienos.
Esu veisėja jau 4 metus, todėl gerai pažįstu žiurkes. Jeigu reikia daugiau atsakymų, nedvejokite kreiptis.
turiu nedidelį klausimą, turiu apie dvejų metų amžiaus žiurkę Daniel. Prie jo pridėjau draugą Punky, kuris yra apie 2,5 mėnesio, viskas vyko labai gerai tarp jų mėnesį, ir aš susižavėjau trečiuoju Socrates (jie mieli, kai yra maži ), kuris yra apie 2 mėnesių amžiaus, ir čia yra drama. Danielas nebenori Punky narve, nors viskas vyko gerai pirmas tris dienas, Danielas dažnai erzina Punky ir tai greitai pereina į peštynes. Labai bijau dėl Punky, kuris yra tik 2,5 mėnesio ir jis atrodo nelamingas, nes jis labai norėtų būti su Socrates, kuris yra tik mėnesiu vyresnis už jį.
P.S.: Abi integracijos vyko labai gerai
aš norėčiau sužinoti, ar būtų galima kartu laikyti žiurkę ir pelę?