Studijuojant augintinio įsigijimas: gera ar bloga idėja?
Jokio atsakymo
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
1 pranešimai
emma
Labas vakaras, visiems, jau kelis mėnesius galvoju apie gyvūno įsigijimą būdama studentė, ir norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, ar manote, kad tai gera idėja ar ne. Esu pirmo kurso teisės studentė, visada turėjau gyvūnų (tiek pas tėtį, tiek pas mamą), taip pat trejus metus užsiėmiau gyvūnų priežiūra. Dėl studijų persikėliau į miestą ir gyvenu 20 m² bute. Iš esmės man labai patinka šunys, šunų elgesio mokslai, ritminė gimnastika su šunimis, pozityvioji dresūra ir t.t., tačiau aišku, kad su šunimi gyventi 20 m² bute būtų neįmanoma. Iš pradžių turėjau pasiimti savo katę, kurią birželį išgelbėjau nuo neišvengiamo mirties gatvėje, tačiau augant paaiškėjo, kad katė yra labai nervinga ir aktyvi. Pasak mano veterinaro, ji būtinai turi turėti galimybę išeiti į lauką, kad galėtų suvaldyti savo energiją (kad galėtų medžioti ir t.t., nes ji turi stiprų medžioklės instinktą, susiformavusį dėl jos sudėtingos pradžios, kai turėjo medžioti viską, ką rado, kad išgyventų). Taigi, deja, turėjau ją palikti pas tėtį kaime, nors žinau, kad tai jos labui (ir nors slapčia mano tėtis labai džiaugiasi turėdamas jos draugiją, haha). Taigi pirmą kartą gyvenime likau be gyvūnų ir tai mane labai slegia... Tikrai norėčiau įsigyti gyvūną, bet nežinau, kurią rūšį pasirinkti... Žinodama, kad nenoriu įsigyti kitos katės, nes jau turiu savo ir man atrodo visiškai netikslinga įsigyti kitą, kuri galbūt taip pat netoleruotų gyvenimo bute. Dėl graužikų nenoriu gyvūno, kuris triukšmautų naktį, nes mano bute nėra kambario, kuriame galėčiau jį laikyti, kad jis manęs nežadintų. Galvojau apie triušį, bet nežinau, ar jis galėtų gyventi vienas? O jei įsigyčiau du, ar jie turėtų pakankamai vietos? Ar galbūt kitas gyvūnas labiau tiktų mano gyvenimo būdui? Žinant, kad jei įsigyčiau triušį, jis būtų laisvėje, kai būčiau šalia, ir parke, kai būčiau išvykusi. Paskaitų metu nebūnu nuo 3 iki 5 valandų per dieną ir grįžtu per pietus. Tikrai norėčiau gyvūno, kuris galėtų išeiti laukan ir mane apkabinti, todėl pelės, žiurkėnai ir pan. manęs nelabai traukia. Atsiprašau už ilgą tekstą, bet tikrai norėčiau sulaukti išorinių nuomonių, kad mano sprendimas būtų kuo labiau apmąstytas. Iš anksto dėkoju už jūsų dėmesį ir nekantriai laukiu jūsų atsakymų ;)