Reprodukcija

9 atsakymai
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
laura
6 pranešimai
laura fr

labas rytas visiems!!! aš turiu 3 metų amžiaus triušį, norėčiau, kad ji turėtų mažylių, bet bijau dėl jos amžiaus ir kadangi ji linkusi norėti vadovauti namuose, tikiuosi, kad tai ją nuramins. ar turėjote panašios patirties?

céline
38 pranešimai
céline fr
Sveiki, dėl amžiaus nėra problemų! Mano triušė atsivedė mažylius būdama 8 mėnesių amžiaus! Kai bus nėščia, ji išsipeš pilvo kailį, kad pasidarytų lizdą, ir svarbu jo neliesti!! Tačiau, jei ji jau turi stiprų charakterį, tai nebus lengviau, kai ji turės mažylius, nes juos saugos!! Vėliau tai galėtų ją nuraminti...
stéphanie
63 pranešimai
stéphanie fr
Aš sutinku su Céline tuo klausimu, kad jei ji turi stiprų charakterį, tai ją padarys dar agresyvesnę, nes ji juos gins, tačiau dėl amžiaus nusišypsosiu.
Emeline
3 pranešimai
emeline fr

Žinoma, kad amžius yra problema! Pirmai vadai patelė turi būti ne vyresnė nei 1 metų, nes jos dubens kaulai dar nėra visiškai sukibę ir perėjimas mažyliams įmanomas. Trijų metų amžiuje tai labai rizikinga, pavojinga tiek patelėms, tiek mažyliams, kurie gali užstrigti.

Kita vertus, pirmoji vada visiškai nesumažins patelės dominavimo, tai yra jos charakteris ir ji tokia ir liks. Jei ji yra agresyvi ir/arba teritorinė, ją reikia sterilizuoti, nes šiuos elgesius diktuoja hormonai. Be to, sterilizacija apsaugo ją nuo gimdos vėžio, kuriuo serga 80% vyresnių nei 3 metų patelių (šis skaičius didėja, kai patelė sensta).

O kodėl veisti vien dėl malonumo (žinoma, žmogaus, o ne patelės) ar tai tikrai būtina, kai žinome, kad prieglaudos pilnos apleistų triušių? Ką darysi su šiais mažyliais?

stéphanie
63 pranešimai
stéphanie fr

aš nesutinku, emeline, laukinės gamtos triušiai beveik bet kokiame amžiuje gimdo jauniklius, tai kodėl gi triušis nelaisvėje negalėtų?

Emeline
3 pranešimai
emeline fr

Kad triušiai gamtoje pradeda veistis nuo lytinės brandos, tai yra nuo 4-5 mėnesių amžiaus. Tuo metu dubens kaulai dar nėra susikabinę, todėl mažų triušiukų gimimas yra įmanomas. Po to kaulai susikabina apie 1 metus, bet dubuo jau buvo "atidarytas" per pirmąsias vadas.

Štai kodėl veisyklose patelės turi susilaukti pirmosios vados iki 1 metų, ir veisiasi tik iki 4-5 metų (po to gimdos vėžio rizika yra pernelyg didelė, tad reikia sterilizuoti pateles ir nebeleisti veistis).

Svarbu yra pirmosios vados amžius, kuris turi būti iki 1 metų. Vėliau nėra problemų, jei triušiena gimdo iki 3 metų. Taip pat būtina įsitikinti, kad vados neseka viena po kitos, nes nėštumas, gimdymas, žindymas ir mažų triušiukų auklėjimas yra išvarginantys patelėms. Todėl rekomenduojama turėti ne daugiau kaip 2 vadas per metus, tai, žinoma, nėra įprasta gamtoje, bet šiuo atveju aš nelaikyčiau gamtos kaip sektino pavyzdžio.

Iš tiesų, reikia žinoti, kad laukiniai triušiai gyvena apie 3 metus… ir, žinoma, mes nenorime, kad mūsų naminiai augintiniai gyventų tik tiek ;)

stéphanie
63 pranešimai
stéphanie fr
[kairėje]Gerai, ačiū Emeline, aš nežinojau, man tik 11 metų, bet aš turiu 2 jūrų kiaulytes, kurios gyvena judančiuose namuose, dydis L, kurie pardavinėjami forume (ši narvas yra labai erdvus ir gražus, nežinau, kodėl tai sakau). Taigi, ar ji gali turėti savo mažylius, ar ne?[/kairėje][kairėje]PS: mano vardas Enzo[/kairėje]
Emeline
3 pranešimai
emeline fr

Asmeniškai esu prieš veisimą privačiai, todėl bet kokiu atveju sakyčiau „ne“. Tačiau šiuo atveju tai dvigubas „ne“, nes patelė triušė yra per sena savo pirmajai vadai. Jei ji jau buvo atvedusi vadą prieš 1 metus (tai yra prieš 2 metus), tai mažiau pavojinga.

Tačiau amžius nėra vienintelis parametras, į kurį reikia atsižvelgti: reikia rūpintis genetika (neveisti gyvūnų, kurių kilmės nežinome arba kurie gali būti ligų nešiotojai), patino dydžiu (kuris turi būti mažesnis nei patelė), patelės sveikata ir mityba ir t. t.

Veisimas nėra mėgėjų reikalas, ir negalima veisti gyvūno dėl malonumo (tai labai vargina gyvūną).

Tikiuosi, kad gerai atsakiau į tavo klausimą, Enzo; paglostyk savo jūrų kiaulytes ;)

stéphanie
63 pranešimai
stéphanie fr

Ačiū už skanėstus, perduosiu nuo tavęs.

NADEGE
2 pranešimai
nadege fr

Palyginti mūsų augintinių gyvenimą su laukiniu gyvenimu nėra labai išmintinga (normalu būnant 11 metų, bet būtent dėl to, kad kai esame per jauni suvokti gyvenimą, esame per jauni veisimui).

Gamtoje jie dauginasi bet kaip, tačiau taip pat daug mirčių.

Ar žinote savo gyvūnų kilmę prieš norint juos veisti?

Stéphannie, kokio amžiaus turi būti jūrų kiaulytė, kad galėtų būti padėta apvaisinimui?

Kokio svorio turi būti mažiausiai ir daugiausiai?

Kiek laiko turėtų būti mažiausiai ir daugiausiai tarp dviejų vados?

Kokios spalvos neturėtų būti maišomos?

Kas yra nėštumo toksikozė?

Kokio amžiaus galima perkelti jauniklius (jūrų kiaulyčių mažuosius, nors tai atrodo keista)?

Ką darysi su patinais, jei nespėsi jų perkelti iki lytinės brandos (beje, kokio amžiaus pasiekia lytinę brandą klausdamas susijusiame su patinu)?

Kiek vitaminų reikia duoti nėštumo metu? Pasibaigus gimdymui? Jaunikliams?

Štai geri klausimai prieš norint veisti jūrų kiaulytę.

Slapukų politika
Prašome jūsų sutikimo naudoti slapukus ar panašius įrankius, kad jums būtų lengviau apsipirkti mūsų svetainėje, kad pagerintume jūsų naudotojo patirtį, kad galėtume teikti asmeniškai pritaikytą reklamą ir statistiniais tikslais suprasti, kaip mūsų klientai naudojasi mūsų paslaugomis. Patikimi partneriai taip pat naudoja šiuos įrankius kaip mūsų skelbimų rodymo dalį. Savo slapukų nuostatas galite bet kada pakeisti prisijungę prie savo paskyros..
Prašome jūsų sutikimo naudoti slapukus ar panašius įrankius, kad jums būtų lengviau apsipirkti mūsų... Skaityti daugiau
Nustatykite savo pasirinkimus Sutinku
Programa "Zoomalia Su Family'z uždirbti +50 pts su kiekvienu užsakymu ir naudokitės užsakymo stebėjimo pranešimais realiuoju laiku
Programa "Zoomalia Padidinkite savo kačiuką su "Zoomalia" programėle !1000 pts už kiekvieną atsisiuntimą ir +50 pts už kiekvieną užsakymą