Problema su mano jūrų kiaulyte
Sveiki, prieš maždaug mėnesį gavau jūrų kiaulytę. Iš pradžių viskas buvo gerai, ji buvo labai smalsi ir daug judėjo... O dabar jau savaitė, kaip ji beveik nejuda, išskyrus valgymą ar gėrimą... Ji tik miega ir kartais miega ant šono... Tad labai jaudinuosi dėl jos ir manau, galbūt ji serga arba jai trūksta vitamino C... Prašau padėti, jei turite kokių nors patarimų ar kitų pasiūlymų...
Sveika Aurélie,
Kol tavo jūrų kiaulytė valgo ir geria, nėra pavojaus, kad ji būtų prie mirties. Tačiau iš tiesų, atsižvelgiant į laikotarpį, gali būti, kad jai trūksta šiek tiek vitamino C ir papildų (jūrų kiaulytėms kartais reikia tokio tipo virškinimo papildų).
Tačiau, jei problema išlieka, gali tekti apsvarstyti galimybę nuvežti ją pas veterinarą, nes tai gali būti kažkas rimtesnio. :)
jam taip pat gali būti nuobodu, ar daug jį vedžioji?
jei ne, tai, kad jis miega ant šono, nebūtinai ką nors reiškia, tačiau kartais tai gali būti dėl nedidelių skausmų...
pagalvok apie vitaminų papildus ir jo mitybos įvairovę su šviežiu maistu (pirmiausia sužinok, ką jis gali valgyti)
Oho!! jūrų kiaulytėms kasdien reikia vitamino C..........
jei ji nejudina, tai reiškia, kad yra problema
tiesiai pas gyvūnų gydytoją
čia yra nuoroda apie vitaminą C ir patarimai
https://www.cobayesclub.com/vitamine_C_cobaye.htm
Ir aš nusipirkau kiaulytę, jai 2 savaitės. Ponia, kuri jas augina, sako, kad ji jau nujunkyta? Bet dar nemačiau jos geriant ar valgant, mane tai neramina, nes jau esu susidūrusi su panašia situacija: pirkau žiurkėną iš gyvūnų parduotuvės ir jis buvo nenujunkytas, mirė po 3 dienų.
DT
ir? tu negali rašyti teisingai...
Labas,
Jei jis negeria, galbūt jis nėra pripratęs prie tavo pastatytos sistemos, dubenėlio ar buteliuko, pabandyk pakeisti ir stebėk, ar jis geria....
Kalbant apie maistą, jei jis buvo gyvūnų parduotuvėje, tikėtina, kad jis buvo maitinamas džiovintų maisto produktų mišiniu o ne ekstruduotais granulių pašarais, pabandyk jam duoti tą patį maistą kaip prieš perkant ir po truputį pripratink prie naujo maisto. Gali jam duoti šviežių daržovių, pavyzdžiui, cikorijų, retas jūrų kiaulytė jai atsispiria! Jei per dvi dienas niekas nepasiteisins, greitai eik pas veterinarą!!!
Stebėk ir jo išmatas, jos turi būti tamsios, ovalios ir kietos, jei taip nėra, greitai pas veterinarą!!!
Pranešk mums kaip sekasi!
Būk sveikas