Paukščių išsirutuliojimas
Sveiki, aš turiu japoniškų žvirblių porą! Kiaušiniai išsirito ir aš svarstau, kada reikia duoti košės. Man buvo pasakyta, kad reikės atskirti patinus nuo patelių, negalima visų paukščių laikyti kartu? Ar bus konfliktų?
Sveiki,
Manau, kad nereikia atskirti savo paukščių. Paukščiukus iš karto maitinantys abu tėvai.
Galite pagerinti tėvų maistą, kad padėtų jauniklių augimui. Geras auginimo pašaras ir gyvūniniai maisto produktai (pvz., kiaušininis pašaras). Baltymai yra svarbus vystymosi faktorius ankstyvojo augimo pradžioje, maždaug pirmąją savaitę.
Apie trijų savaičių amžiaus, jaunikliai palieka lizdą daugiau ar mažiau vikrūs. Tėvai juos vis dar šiek tiek maitina apie dešimt dienų. Pusantro mėnesio amžiaus jie atjungiami nuo tėvų ir gali būti patalpinti į narvelius su kitais jaunais paukščiais.
Jaunatvinis plunksnų keitimas vyksta nuo dviejų iki keturių mėnesių amžiaus. Dažniausiai šiuo metu galima atskirti jaunuosius paukščius pagal jų lytį. Jauni patinėliai pradeda kitaip giedoti nei patelės. Plunksnų keitimas sukelia didelį energijos poreikį. Reikia šilumos, subalansuotos mitybos, B ir C vitaminų, gana aukšto drėgmės lygio (60%) ir nuolatinės maudynių galimybės.
Japonų žvirbliai gali daugintis ištisus metus. Tačiau geriau, kad poros nepervargtų, neviršijant trijų perėjimų per metus.
Tai tiek, jei turi klausimų, nedvejodamas klausk!
Ačiū labai už atsakymą! :)
Buvau susirūpinęs, nes pasakė, kad jie gali vienas kitą suvalgyti, jei paliksime juos kartu, tačiau tikrai neketinu jų atskirti! Ir galiausiai gavau savo atsakymą ;)
Ši pora jau ilgai kartu, žinau, kuris yra patinas ir kuri patelė. Jie niekada neturėjo perėjimų, daug kiaušinių, bet niekada nėra gimimai. Mama suvalgė kiaušinius, kurie jai atrodė neapvaisinti, ji žinojo, ką daro, manau! Ir aš laukiau, laukiau!! Ir dabar pagaliau.
Nematau, kad tėvai labai maitintų ":S Aš jiems padaviau kiaušinių mišinį su kumpiu ir ryžiais.
Jie truputį ignoruoja tai :S
Labas,
Papaskok, kaip laikosi tavo paukštukai! Tikiuosi, kad tėvai juos maitins… Paprastai neturėtų būti problemų...
Iki greito!
Sutinku! Jie gerai atlieka savo darbą su jaunikliais :) bet maitinti euhh .. yra patinas geras, ačiū labai :)
Na, naujiena yra ta, kad jie turėjo mažylį ir jis išlindo iš lizdo, ir jis yra ant žemės čia! Ir reikėtų pakeisti narvą Lol, tai šiek tiek nemalonu
patinas maitina jį ant žemės, jis bando skristi!
Labas,
Puiku sulaukti naujienų. Tai tikrai normalu, nes mažieji palieka lizdą praėjus 3 savaitėms po gimimo. Tėvai jį toliau maitins iki visiško atjunkymo.
Iki pasimatymo!
Taip, ačiū!