Mano žiurkės ėda sandariklius
Labas
Aš nusipirkau "Ferplast" prekės ženklo akvariumą žiurkėms, ir kyla problema, kad jos valgo juodas siūles viduje. Ar tai nuodinga?
Ir kaip jas atkurti, nes stiklas gali nebelaikyti, ar gamintojai tai numatė ir tai nieko nekeičia?
Geros dienos visiems, Fabien
Labas,
Iš tiesų, tai nėra labai gerai žiurkėms... tačiau šie gyvūnai yra tikrai atsparūs. Galite pabandyti rasti specialų silikoną akvariumams (atrodo, kad jis yra parduodamas šioje svetainėje), kuris yra netoksiškas, kad atnaujintumėte siūles (nes iš tiesų tai ilgainiui išsiskleis)
Sveiki,
Taigi žiurkė negali gyventi akvariume, o vieninteliai akvariumai graužikams yra per maži, todėl reikės viską pakeisti. Gero dienos
Labas vakaras,
Reikia iš naujo užsandarinti siūles akvariumo silikonu, ir jei akvariumas yra pakankamai didelis su aukštais ir visa įranga, kad žiurkė galėtų linksmintis ir nesijaustų nuobodžiai, tai gerai, bet tai nėra idealu jai.
Sveiki, Fabien,
Silikonas nėra labai geras žiurkėms, bet jų neužmuš! ;)
Vis dėlto, kas man kelia nerimą dėl tavo specialaus Ferplast stiklinio akvariumo žiurkėms, jis visiškai netinkamas žiurkėms. Šie akvariumai yra skirti pagrindinai smiltpelėms, bet ne žiurkėms! Žiurkėms geriau būtų, jei pirmenybę teiktum narvui su metaliniais strypais ir, jei įmanoma, aukštais pakopomis.
Narvas visada priklausys nuo tavo gyvūnų skaičiaus!
Jei nori pakeisti savo sandariklius, net ir su akvariumo silikonu, kuris džiūsta labai greitai, tau reikės iškeldinti savo žiurkes ir leisti jam džiūti bent 24-48 valandas. Galėtum naudoti skaidrų akvariumo silikoną ir galbūt jos prie jo nebelįs, arba pridėk medžio gabalėlių į narvą, kad jos galėtų griaužti, arba retkarčiais duok joms skanėstų. Be to, yra lazdelių skanėstų, kuriuos jos pačios griaužtų.