Jūrų kiaulytės pagalba
Labas Sara!
Aš irgi turėjau jūrų kiaulytę. Ji elgėsi panašiai. Draugė man patarė nuimti jai namelį maždaug dviem savaitėms, kad ji priprastų prie aplinkos, ir padėti ją judrioje vietoje (ten, kur praleidi daugiausiai laiko, galbūt virtuvėje ar svetainėje). Bet vis tiek padėkite jai jaukų guolį, kad ji turėtų savo vietelę.
Iš pradžių gal geriau jos neimti, bet duoti skanėstų ir žaisti su ja. Jei jūrų kiaulytė kąs, gali būti, kad tavo rankos kvepia maistu. Todėl prieš imant reikia gerai nusiplauti rankas.
Tikiuosi, kad viskas klostysis geriau! Leisk man žinoti! ;))
Sveiki,
Reikia žinoti, kad jūrų kiaulytės yra labai bailūs gyvūnai. Aš ne per daug mėgstu gyvenamąsias trobas, nes jos daro juos drovius ir sunku juos prijaukinti.
Kai kurios jūrų kiaulytės nemėgsta, kai jas kelia.
Aš taip pat turiu dvi jūrų kiaulytes. Jos niekada neturėjo trobų, tačiau kai bandau jas sugauti, jos bėga visur. Nepaisant to, jos lengvai leidžiasi glostomos, todėl siūlyčiau nuimti trobelę.
Sveiki
Turiu tris jūrų kiaulytes, tai vienas iš jų yra pripratintas, bet svarbu, kad jie būtų patalpoje, kur dažnai vaikštai ir kur girdi žmones, kad pripratų prie balsų. Su salotos lapu pakelk jį ant užpakalinių kojų (kaip "praeitį malonus") ir kai jis tai padarys, duok jam lapą ir švelniai glostyk. Jie yra baikšti ir turi jautrią širdį, todėl pripratink jį prie savo rankų kvapo. Priviliok su skanėstu ir glostyk kuo švelniau. Tai užtrunka, bet veikia. Mano pradėjo ateiti prie šaldytuvo ir reikalauti salotų, seka mane visur, bučiuoja ir t. t. Tam neprireikė dviejų mėnesių, bet pusantrų metų. Jeigu kraikas yra kanapės ir jis jų netoleruoja (kaip mano), pabandyk su medžio drožlėmis arba atvirkščiai. Tikiuosi, kad pavyko padėti.
PS: Kantrybė ir švelnumas su šiais mažais graužikais.
Sveiki
Aš turiu keletą jūros kiaulyčių, tarp jų yra ir du patinai, kurie gyvena kartu!
Kad du patinai galėtų sugyventi, vienas turi būti vyresnis už kitą, arba jie turi būti abu mažyliai. Abiem atvejais jie neturi būti gyvenę su patelėmis arba būti jau veisęsi!
Turiu mažiau laukinių jūros kiaulyčių nei kiti, bet nė viena neleidžiasi paimama! Jos ateina pavalgyti iš rankos ir leidžiasi glostomos
Kalbant apie švarą, jos nėra kaip triušiai, sėkmės bandant jas pripratinti būti tvarkingomis!
Norėčiau atiduoti 2 mėnesių jūrų kiaulytę Orleano regione. Priežastis ta, kad auginu porą ir norint sterilizuoti patinėlį, reikia laukti 6 mėnesių, todėl jie yra atskirti, o tai mane labai erzina. Todėl aš verčiau laikysiu tik patinėlį vieną. Tačiau reikia turėti sodą, nes jie pripratę daug žolės valgyti!!! Kreipkitės į mane: [email protected] iš anksto dėkoju, kadangi neturiu erdvių narvų
Sveika, Nikole,
Šioje svetainėje yra skyrius „Skelbimai“. Manau, kad ten turėsi daugiau matomumo paskelbdama per „Skelbimus“. ;))
Sveiki, norėčiau turėti jūrų kiaulytę, bet nežinau, ar turėčiau pasirinkti patelę, ar patiną, nes man patinka jas prižiūrėti ir rūpintis jomis.
Labas Noémie!
Tai priklauso, ar nori turėti siekį ar ne!
ne, aš mieliau nenorėčiau turėti pasiekiamumo
Atsakymas Sarah. Aš taip pat turiu jūrų kiaulytę jau 2 mėnesius: ji visai jauna ir ilgai būna savo namelyje, bet tai nieko tokio. Ją prijaukinti šiek tiek užtrunka, bet reikia elgtis labai švelniai ir kartais glostyti jos neimant. Po truputį ji ims pasitikėti. Visoms draugėms, turinčioms jūrų kiaulytę: turiu išvykti su kemperiu 15 dienų ir ketinu pasiimti savo draugą, bet nežinau, ar jis iškęs kelionę. Patarkite arba pasidalykite savo patirtimi. Iš anksto ačiū.
Ačiū, Sabrina, už tavo atsakymą: per tą laiką grąžinau patelę veisėjui ir pasilikau patinėlį. Įdomu, ar galiu ramiai vežtis jį kemperiu 15 dienų kelionei. Jis labai jaunas. Jei turite patirties, pasidalinkite savo nuomone. Iš anksto dėkoju.