Žiurkės guzas - Reikia pagalbos
Jokio atsakymo
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
1 pranešimai
xk
Sveiki visi, mano draugas ir aš esame dviejų žiurkių savininkai, viena iš jų vardu K. Mano draugas ją įsigijo 2019 metų viduryje. Jis niekada nežinojo jos tikslaus amžiaus ir įtaria, kad šeima, iš kurios jis ją įsigijo, melavo dėl jos amžiaus (ji turėjo būti 3 mėnesių). Maždaug prieš mėnesį mes pastebėjome pas K gumbą, kuris yra maždaug pingpongo kamuoliuko dydžio, ties jos kaklu/trachėja. Kai tai pastebėjome, iš karto paskambinome veterinarui ir kitą dieną skubiai su K apsilankėme pas jį. Veterinaras, nežinodamas, kas gali būti K protuberancija, pasiūlė mano draugui chirurginę intervenciją. Žinodamas apie mažą operacijos sėkmės procentą ir neturėdamas 200 eurų, kad galėtų nužudyti savo žiurkę, mano draugas atsisakė intervencijos. Mes pradėjome K skirti priešuždegimines priemones, kad bandytume ją palengvinti. Šiandien priešuždeginės priemonės pasibaigė (receptas buvo dviem savaitėms) ir niekas nepasikeitė. Mūsų žiurkė slepiasi, nejuda, yra suliesėjusi, geria tinkamai, o kai mano draugas nori ją paimti, K nereaguoja. Vos jaučiame jos kvėpavimą, vos jaučiame jos pulsą. Mus tai neramina, nes atrodo, kad ji mirusi, ir tai nebuvo nutikę anksčiau. Kartais būna "geriau", ji iškiša galvą, griežia dantimis ir t.t. Kartais jos elgesys būna daugiau ar mažiau tinkamas. Tačiau jos gumbas atrodo padidėjęs, nepaisant jos svorio netekimo. Mums buvo pasiūlyti trys sprendimai: - Tęsti priešuždegiminių priemonių vartojimą ir stebėti rezultatus (tačiau tai gali tiesiog pablogėti ir mūsų žiurkė gali vis labiau kentėti, ko norėtume išvengti) - Atlikti chirurginę intervenciją (bet mes neturime 200 eurų - mes studentai - kad galėtume investuoti į 50% galimybę matyti mūsų žiurkę mirti) - Eutanazija Mes esame visiškai sutrikę dėl to, kas vyksta. Nežinome, ką daryti. Žinoma, nenorime nužudyti savo žiurkės, nei leisti jai kentėti. Tačiau reikia rasti sprendimą, nes negalime jos tokios palikti. Ar kas nors turi idėjų, ką daryti? Ką ji gali turėti? Ką galėtume daryti dėl jos? Jau kelias savaites ieškau visur ir niekur nerandu atsakymo. Todėl nusprendžiau paskelbti forume. Kreipiuosi čia, nes tikrai nebežinome, ką daryti.