Žiurkėnas ar smiltpelė?
Sveiki, esu 13 metų vaikas ir ką tik netekau savo mažojo rusų žiurkėno Ratatouille, jam buvo 6 mėnesiai (tai jaunas amžius). Vieną rytą radau jį visai sustingusį, ir jis mirė tą patį rytą, verkiau visą dieną.
Taigi, noriu įsigyti naują graužiką ir svarstau tarp žiurkėno arba dviejų smiltpelių. Jau turiu Rody Lounge Uno narvą. Linkstu link smiltpelės, nes ji nėra naktinė ir gyvena 3–4 metus! O žiurkėnas tik 1–2 metus. Mano tėvai sutinka, bet mama norėtų žiurkėno, nes jai nepatinka smiltpelės uodega, ji sako, kad ji primena pelę! Nors sakau, kad ji apaugusi plaukais, jai vis tiek labiau patinka žiurkėnas! Bet man labiau patinka smiltpelė.
Labai mėgstu leisti laiką su savo augintiniais, žaidžiu su jais, ir savo žiurkėnui pirkau daugybę žaislų (kurie jam visai nerūpėjo!). Pasikeičiu pjuvenas bent kartą per savaitę ir kas dvi dienas keičiu butelio vandenį! Taigi labai juo rūpinuosi! Nekantriai laukiu jūsų atsakymo, kokį graužiką man patartumėte įsigyti!
Viso gero
Nepriimk to asmeniškai, bet atsižvelgiant į tavo amžių rekomenduočiau žiurkę.
Nors ji yra naktinė, tai yra natūraliai draugiškesnis gyvūnas, kuriam nereikia tiek dėmesio kaip pelėnui, kuriam reikia laiko prisijaukinti.
Be to, pelėnas reikalauja bent minimalaus dėmesio, o manau, kad su mokykla tai gali būti sudėtinga.
iki
Aš sekiau tavo patarimais! ir nuėjau nusipirkti rusų abrikosų žiurkėno! Jo vardas Achilas! Iš pradžių jis kandžiojosi, bet dabar priprato ir nebekandžioja. Jis net šokinėja per kliūtis! Ačiū už tavo patarimus, nes ketinau pirkti smėlyninę pelytę.
Tu gerai padarei, tu jį labai pradžiuginsi :)
Šiek tiek sporto žiurkėnui nepakenks, įkelk nuotrauką, kad pamatytume, koks jis gražus.
Aš nesutinku su jūsų nuomone, nes man nuotraukos su žiurkėnais ir smiltpelių nereikia. Aš turiu tris, jiems yra 6 mėnesiai ir jie yra išties nuostabūs. Jie labai smalsūs ir nereikia tiek daug laiko, tik vienas dalykas - jie negali gyventi vieni, bet būdami trise jie pramogauja. Aš juos dievinu, laukiu, kol susilauks mažylių. Jie ateina pas mane ir beveik kasdien yra laisvėje. Be abejo, turėjau triušį, voverę, žiurkėną ir pelę - palyginti nėra jokių kvapų. Vivariumą keičiu kas 3 savaites. Tegyvuoja smiltpelės!
Jaunam berniukui tokio amžiaus, manau, tai geriau. Bet kiekvienas turi savo nuomonę, kaip sakoma. Man geriau jam žiurkėnas nei smilginis pelėnas.
Voila mon petit Achille !! === http:/data.photos-animaux.com/photos/452/4519/451872.jpg