du triu triu triu triu nykštukinių triušių patelės
Sveiki,
Turiu dvi pateles nykštukines triušes, tačiau jos nėra iš tos pačios vados ir yra toje pačioje narve. Iš pradžių viskas buvo gerai, bet jau kuri laiką
viena iš patelių lipa ir bėga paskui kitą, kuri bijo, todėl man kyla klausimas: ar joms tai yra žaidimas? Ar tai
dominavimo problema ir ar reikėtų jas atskirti???
Ačiū, kad greitai atsakyti.
Pagarbiai.
Sandrine
Sveika, Sandrine,
Norint suprasti, kas vyksta, reikia žinoti, kaip viskas vyksta natūralioje aplinkoje. Gamtinėje aplinkoje patelės kovoja dėl teritorijos, iš tikrųjų ypač dėl guolio, kad galėtų pagimdyti jauniklius. Bet gamtoje tai nėra didelė problema, nes yra pakankamai erdvės. Nelaisvėje, kaip suprantate, problema yra ta, kad erdvė yra ribota, tačiau teritorijos problema vis tiek išlieka. Pasiekus lytinę brandą, hormonai skatina pateles ginti savo teritoriją.
Ir štai keli scenarijai dėl tavo dviejų triušių:
- 2 žemiau stovinčios ir tai nesukelia problemų
- 2 aukščiau stovinčios ir tai užtikrintas karas
- 1 aukščiau stovinti ir 1 žemiau stovinti (kas atrodo kaip tavo atvejis) ir būkite atsargūs, nes žemiau stovinti bus visiškai stresuota ir aukščiau stovinti gali jai neleisti patekti prie vandens ir maisto.
Patariu jas atskirti, jei problema išlieka (bet tai tik mano nuomonė).
Tikiuosi, kad padėjau,
Iki pasimatymo!
Sveika, Sandra,
Ačiū už tavo atsakymą.
Aš atskyriau abu triušius ir dabar viskas gerai.
Dėkoju už tavo vertingus patarimus.
Iki greito pasimatymo.
Sandrine
Sveika, Sandrine,
Nieko tokio, su malonumu
Iki
Sveiki, Prašau jūsų patarimo, nes esu šiek tiek pasimetęs. Turiu dvi narvas: viename yra 2 patinėliai, kitame - 2 patelės. Iš pradžių su patinėliais viskas buvo gerai, juos gavau tuo pačiu metu iš ūkininko ir jie yra broliai. Dabar vienas nuolat puola kitą, dar nesužeidė, bet nuolat jį vejasi ir išvaro iš būdelės. Ar juos reikia visam laikui atskirti? Norėčiau juos kastruoti, bet jiems tik 4 mėnesiai. Kalbant apie pateles, situacija yra panaši, viena vejasi kitą, bet ji netrukdo kitai ėsti ar gerti. Jos kartais miega kartu. Iš anksto dėkoju už jūsų atsakymus.