baisu paimti savo žiurkę.
Labas, mano vardas Emilie, man 14 metų ir turiu žiurkę vardu m&n's. Ją turiu jau vieną ar du mėnesius, pradžioje daug rūpinausi, bet tada dėl mokslų šiek tiek apleidau. Baiminuosi, kad ji man įkąs, kai ją paimu, tačiau noriu, kad ji vėl priprastų prie manęs. Prašau, padėkite man .
Lauksiu greito atsakymo.
emilie.v
Geriausias būdas prisijaukinti graužiką – maistas. :D
Pabandyk pirmiausia paliesti jį ir pamatyti, kaip jis reaguoja. Prieš tai, leisk jam užuosti tavo ranką ir pakalbėk su juo, kad jis tave atpažintų arba bent jau atskirtų.
Tada paimk skanėstą, kurį jis mėgsta ir kurio negauna kasdien savo dubenėlyje, ir pasiūlyk jį. Jei viskas vyks sklandžiai, pabandyk įdėti kitą skanėstą į savo ranką ir palauk, kol jis ateis jo suvalgyti.
Svarbiausia, jei jis tave švelniai įkąs, nereaguok staigiai. Gal jis tiesiog nori tave paragauti ir sužinoti, ar tu esi valgomas.
Bet kokiu atveju, prieš bet kokią manipuliaciją, nepamiršk pagrindo: visada leisk jam pripažinti, kad tu esi ten. Leisk jam užuosti tavo ranką ir pakalbėk su juo.
ačiū už šiuos patarimus, juos labai noriai įgyvendinsiu!!!!!
Labas,
Kalbant apie tavo žiurkę, ji tikrai turi turėti draugą, nes žiurkės yra socialūs gyvūnai. Norėdamas, kad ji vėl priprastų prie tavęs, kalbėk su ja, šauk ją, po to padėk savo ranką į narvą ir bandyk paglostyti (žiurkė kanda, jei ji bijo arba turi sveikatos problemų, be priežasties ji nekanda). Jei tau prireiks daugiau patarimų, nedvejok klausti. Aš pati esu žiurkių augintoja. Gero vakaro.