Ar reikia įdėti drožlių į narvą ar geriau šieno
Labas, aš gausiu nykštukinį triušį Kalėdoms, bet nežinau, ką dėti jo narvelyje: šieno ir kraiko ar medžio drožlių. Jau žiūrėjau keliose svetainėse, bet kiekvieną kartą man sako rinktis medžio drožles, o kiti pataria vengti, nes jos gali būti kenksmingos. Taigi, jaučiuosi šiek tiek pasimetusi. Ačiū už jūsų atsakymą
Reikia naudoti neapdorotų pjuvenų ir kiekvieną dieną gerai išvalyti narvą (kiekvieną dieną pašalinti šlapimo dėmes ir mažus ekskrementus)
Taip pat gali naudoti kanapes, bet jos mažiau laiko kvapus!
Nepamiršk įdėti trobelės su šiaudais narve, kad tavo triušis galėtų pasidaryti savo urvą, tai labai svarbu!
Dėl maisto, venk mišiniais pagrįsto maisto, kitaip tavo triušis priaugs svorio, nes jis atrinks ir suvalgys tik skaniausią ir riebiausią dalį.
ačiū, bet ar būtinai reikia keisti narvą kiekvieną dieną, nes man sakė, kad kartą per savaitę užtenka, ar tai tiesa?
Po to darai, ką nori, bet triušiai yra švarūs gyvūnai, nemanau, kad norėtum 24 valandas per parą gyventi narve su daugybe išmatų, be to, tai nešvaru ir smirda! Taigi triušiai atlieka savo reikalus narvo kampuose (gali uždėti pjuvenų tik ten = taupymas (nedėk per daug, bet ir ne per mažai) ir kiekvieną dieną su katinų semtuvėliu pašalini nešvarumus iš kampelio tik šioje vietoje) ir surenki pjuvenas aplink kampą arba pridedi naujų, tai trunka max. 3 minutes ir tai naudinga tiek triušiui, tiek tau dėl kvapo!
Čia yra schema, kokį narvelį turėtų turėti visi triušiai:
gerai, ačiū
Aš taip pat pamiršau:
mineralinį akmenį!
** Reikia juos išleisti iš narvo mažiausiai 15 min per dieną
ir mažiausiai 15 min per dieną glamonėti.
Nepamirškite apkirpti jų nagų!
gerai, labai ačiū
galite prijungti mažą aptvarą prie jų narvo! neprivaloma
Tikiuosi, kad kuo daugiau bandysi pasinaudoti mano patarimais dėl savo draugų gerovės ;)
laikykis nebijok