Aš nežinau, kokius paukščius pasirinkti papūgėlių kategorijoje
Sveiki, norėčiau priimti papūgėlę, bet nežinau kokią rasę pasirinkti, norėčiau tokios, kuri kalba ir yra meili, prašau padėti, ačiū.
Turite kalopsitas, kurios gali imituoti garsus ir yra mielos bei lengvai prisijaukinamos.
Dabar, jei nori, kad kalbėtų, tau reikės papūgos, pilkasis žako, kakadu ir pan.
Žaliosios papūgos truputį kalba, jas labai lengva prisijaukinti ir jos yra draugiškos, bet jos gana garsiai rėkia…
Man pasakė gyvūnų parduotuvėje, kad banguotosios papūgėlės gali išmokti kelis žodžius
banguotosios papūgėlės nekalba, bet jos yra labai protingos ir meilios
tačiau pasirinkti paukštį pagal jo kalbinius gebėjimus neverta, nes net ir kai kurie jakai (dėl jų turiu 4, 2=veisimui, 2=draugijai) niekada nekalbės, net jei mokysi juos, viskas priklauso nuo individualių savybių. Po to triukas yra nuolat kalbėtis su juo, kai esi jo kambaryje
aš tau patariu banguotas arba karoliuotas papūgas
Aš turėjau Senegalio papūgą ir bandžiau jį išmokyti kalbėti,bet jis niekada nekalbėjonors kiekvieną dieną su juo kalbėdavau, pradėdavau nuo: laba diena, labas, hello, bye, sveiki......
Bet jis niekada nekalbėjo!!!! Tai pasakau jums, kad net jei kasdien su jais kalbėsite, jūsų papūga tikriausiai niekada nekalbės!!!
Kalbant apie mane, mes turime du pilkus papūgas, kurios abi kalba, papūgą su antkakliu, kuri taip pat kalba, ir žaliaskruostę konurą, kuri taip pat geba kalbėti... Manau, kad mūsų paukščiai vieni kitus treniruoja ir mėgsta mums patikti... Kiekvienas kalba savaip, ir konurai tai reikalauja daugiau pastangų nei pilkiesiems... Papūga su antkakliu turi beveik tiek pat žodyno kaip ir pilkieji... Nematau, kodėl kai kurie žmonės kalba nesuprasdami...