Tortue subrufa: pilki plotai ir grybelinės infekcijos?
3 atsakymai
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
4 pranešimai
sarah
Sveiki, aš jau keletą mėnesių turiu savo vėžlį ir iki šiol nebuvo jokių problemų. Trečiadienį persikrausčiau (8 valandos kelio), vėžlį įdėjau į dėžę su drėgnu audiniu ir kartais purškiau vandeniu. Dėžę laikiau šiltai, apsupdamas ją megztiniu ir laikydamas rankas aplink. Šiandien pastebėjau, kad jos "lūpose" atsirado pilkšvų dėmių, tarsi mėlynių. Kadangi ji daug judėjo kelionės metu, nežinau, ar tai susiję su smūgiu, ar tai liga. Be to, fotografuodamas pastebėjau, kad ant jos plastrono yra geltonas plotas su tamsesniu viduriu ir maža skyle, pažeista žvynė yra šiek tiek minkšta, ar tai gali būti grybelis? Pagarbiai
4 pranešimai
sarah
https://zupimages.net/viewer.php?id=21/37/8un7.jpgVaizdas iš priekio https://zupimages.net/viewer.php?id=21/37/817x.jpgPilkos dėmės (jos taip pat yra ant apatinės lūpos)
4 pranešimai
sarah
Na, jei tai ką nors domina: pradėjau sesiją su betadinu/ekonazolu 1 valandą paplūdimyje (vėžlys nebuvo labai patenkintas, kad buvo įstrigęs), kai visiškai išdžiuvo, lengviau nusilupa kaltinama žvynas, apačioje nėra minkšto žvyno, todėl manau, kad tai yra geras ženklas. Dėl skylės vis dar nežinau, ar ji susijusi su gilesne grybeline infekcija, todėl tęsiu sesijas 2 kartus per dieną, jei nebus jokio pagerėjimo, po 2 savaičių turiu susitikimą pas veterinarą. Taip pat pamiršau paminėti, kad dvi savaites prieš persikraustymą ji buvo maitinama tik sausu maistu, bet jau kitą savaitę ji atgaus kitą mitybą: sausu maistu pirmadienį, kalakutiena trečiadienį ir vištos kepenėlėmis penktadienį, ir po vieną kalcio kubelį per savaitę. Jei kas nors galėtų patarti ar pasakyti, ar darau ką nors blogai, būčiau labai dėkingas už bendrinimą.
4 pranešimai
sarah
Taigi tiems, kas susidurs su tokia pačia problema, kaip ir aš: Mano gyvūną apžiūrėjo veterinaras ir nustatė gana gilią grybelinę infekciją (iki pat mėsos). Žaizdą reikia valyti su betadino šveitikliu naudojant dantų šepetėlį, nuplauti, nusausinti, tada pagaminti mažą econazolo ir dermaflono mišinį, kurį tepti ant žaizdų. Uždenkite su pleistru ir užklijuokite su tvarsčio lipnia juosta. Be to, vandens nenaudoti (kol kas 15 dienų laikant gyvūną slaugos dėžutėje su UV ir šiluma), išskyrus valandą ryte ir valandą vakare labai švariame vandens inde. Prieš tai nuimame tvarstį, atnaujiname priežiūrą ir vėl grąžiname į sausumą. Štai taip. Abi kremai kainuoja iš viso apie 20/30€, todėl jei tai gali padėti kam nors išvengti vizito pas veterinarą dėl nedidelės grybelinės infekcijos, pirmyn. Tačiau atkreipkite dėmesį, jog mano problema iš pradžių neatrodė rimta, tačiau pasirodė esanti gana gili ir sena infekcija. Esant abejonėms, kreipkitės į profesionalą.