Įsigyti Hermanno vėžlį
labas vakaras,
štai mano problema, mano žmona labai mėgsta vėžlius, bet aš apie juos nieko neišmanau. ji nori Hermano vėžlio. ar yra kokių nors specialių reikalavimų?
šildymo lempa, UV, ir t. t., žinant, kad tai Europos rūšis.
kai skaitau viską ir priešingybes, nebėra aišku, ką daryti.
iš anksto dėkoju.
Sveiki, Thierry,
pirmiausia pateikiu šiek tiek informacijos:
Dėl terariumo: jei jūsų vėžlys yra 20–25 cm ilgio, reikėtų pasirūpinti bent jau 80x60 cm terariumu.
Temperatūra: dienos metu ji turi būti 25–28 °C, pasitelkiant šilumos lempos šildymo sistemą, su infraraudonųjų spindulių kilimėliu po substratu, termostatu ir reguliariai stebint termometru.
Turi būti vėsesnė zona apie 25°C ir šiltesnė zona, apie 28°C, po šilumos lempa. Naktį temperatūra svyruos tarp 20 ir 24°C. Terariumas arba dėžutė, kurioje vyks žiemojimas, turi būti palaikoma ideali temperatūra apie 5°C ir mažesne nei 10°C.
Apšvietimas: įjungtas bus 10–12 valandų per dieną, kitos valandos praeis tamsoje. Galite naudoti laikmačių. Naudokite UVB lempas ropliams.
Drėgmė: ji turėtų būti tarp 30 ir 50 %, naudojant vandens indelį hidracijai ir maudymuisi.
Tai tik keletas techninių indikacijų, galite rasti entuziastų svetainių kaip šią, kur rasite visą reikalingą informaciją: https://www.tortuedeterre.info/Pages/LATORTUEDHERMANN.aspx
Elodie iš Zoomalia
Sveiki.
Manau, naudinga paminėti, kad Hermano vėžlys yra rūšis, kuri turi būti laikoma lauko aptvare, o ne terariume. Todėl būtinas sodas.
Be to, priminkime, kad ši rūšis, kaip ir dauguma kitų saugomų rūšių, yra prižiūrima pagal konkrečius reglamentus, susijusius su jos laikymu nelaisvėje.
Prieš įsigyjant būtinas prefektūros leidimas, o vėžliai turi būti perleidžiami su konkrečiais dokumentais, įrodančiais jų legalią kilmę (tarptautinės bendruomenės pažymėjimas, ženklinimo Cerfa, perleidimo Cerfa).
Būtinas kruopštus informacijos surinkimas prieš perkant, kad netyčia nepažeistumėte įstatymų!
Štai nuoroda atsisiųsti prašymo formą dėl laikymo: https://www.formulaires.modernisation.gouv.fr/gf/cerfa_12447.do
Idealus variantas jums Thierry būtų jau dabar pradėti administracines procedūras, kad galėtumėte priimti vėžlį visiškai legaliai ateinančio pavasario metu, apie balandžio-gegužės mėnesį.
Sėkmės.