Maroko chameleonas reikia patarimų

Jokio atsakymo
Norėdami sekti šią diskusiją arba joje dalyvauti, turite būti prisijungę. Prisijunkite prie manęs
Coyote
1 pranešimai
coyote fr
Sveiki, turiu Maroko chameleoną, kurį man davė kaimynas (neteisėtai įsigytas rūšis iš juodosios rinkos). Manau, tai Jemeno chameleonų rūšis. Po kelių tyrimų internete jis paplinta nuo Iberijos pusiasalio iki Artimųjų Rytų šalių. Tai dar labai jaunas chameleonas (apie mano mažojo piršto dydžio be uodegos). Tačiau nežinau, ar tai patinas, ar patelė. Kalbant apie spalvas, jis yra pilkas/juodas/rudas ir kartais tampa tamsiai žaliu kaip chaki. Su mažomis dėmėmis/ taškeliais. Kad būtų gerai, įsigijau jam 1,20 m aukščio tinklinį narvą, kurio plotis 60 cm. Internete perskaičiau, kad chameleonai nemėgsta pernelyg uždarų erdvių, todėl nepatinka stikliniai terariumai. Paskirsčiau grindis į tris dalis, viena dalis yra raudono smėlio (pirkta gyvulinės prekės parduotuvėje), kita dalis yra žemės (mediterraneo tipo, pirkta sodo prekių parduotuvėje) ir dalis su akmenimis (surinkta mano rezidencijoje), kuriuos kruopščiai nuploviau karštu vandeniu, kad pašalinčiau visus mikrobus ir bakterijas. Taip pat nusipirkau Japonikos tipo krūmą ir rausvąją laurą sodų prekių parduotuvėje, kuriuos padėjau į narvą, kad jis galėtų laipioti. Taip pat turėjau didelių uolų ir tuščiavidurį kamštinį kamieną. Žinau, kad tai medžio rūšis, mėgstanti aukštį. Maistui duodu tik miltų kirmėlių, nes nupirkau svirplių, tačiau jis negali jų suvalgyti, jo burna per maža. Apšvietimui neturėjau nieko, todėl naudojau seną augalų lempą, kurią turėjau ir kuri skleidžia UV spindulius, tai Mars Hydro TS1000. Tai gana stipri lempa, per stipri chameleonui, bet pastatiau ją labai aukštai, kad jis galėtų lipti tiek, kiek norėtų, ir taip artėti ar nutolti nuo šviesos pagal poreikį. Lemputę prijungiau prie laikmačio, kuris įjungiamas 8 val. ryto ir išjungiamas 21 val. vakare (bandžiau atkartoti saulėtekį ir saulėlydį Maroke, iš kur jis kilęs). Kambaryje, kuriame jis yra, paprastai yra nuo 20 iki 30 laipsnių, niekada daugiau ir niekada mažiau. Šiuo metu yra vasara, aš gyvenu Tulūzoje, kur temperatūra naktį yra tarp 17 ir 25 laipsnių, o dieną tarp 25 ir 35 laipsnių. Norėdama taupyti elektros energiją ir įdėti ją į natūralesnę aplinką (vėjas, saulė, garsai ir pan.), svarstiau, ar galima jį padėti lauke. Iš pradžių klausiausi, ar reikėtų jį išstatyti saulėje, ar pavėsyje, saulėje bijau, kad jis perkaistų, o pavėsyje bijau, kad jis negautų pakankamai UV... Taigi pagalvojau padėti jį pusiau saulėje, pusiau pavėsyje, tačiau mano terasoje tai nėra lengva... Saulė šviečia nuo pat saulėtekio iki maždaug 13 val. tada likusio popietėje yra šešėlis, nepaisant geros temperatūros... Taigi štai, norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, ar jį reikėtų palikti viduje, ar padėti lauke. Jį turiu jau 2 mėnesius. Ačiū už jūsų atsakymus!

Slapukų politika
Prašome jūsų sutikimo naudoti slapukus ar panašius įrankius, kad jums būtų lengviau apsipirkti mūsų svetainėje, kad pagerintume jūsų naudotojo patirtį, kad galėtume teikti asmeniškai pritaikytą reklamą ir statistiniais tikslais suprasti, kaip mūsų klientai naudojasi mūsų paslaugomis. Patikimi partneriai taip pat naudoja šiuos įrankius kaip mūsų skelbimų rodymo dalį. Savo slapukų nuostatas galite bet kada pakeisti prisijungę prie savo paskyros..
Prašome jūsų sutikimo naudoti slapukus ar panašius įrankius, kad jums būtų lengviau apsipirkti mūsų... Skaityti daugiau
Nustatykite savo pasirinkimus Sutinku
Programa "Zoomalia Su Family'z uždirbti +50 pts su kiekvienu užsakymu ir naudokitės užsakymo stebėjimo pranešimais realiuoju laiku
Programa "Zoomalia Padidinkite savo kačiuką su "Zoomalia" programėle !1000 pts už kiekvieną atsisiuntimą ir +50 pts už kiekvieną užsakymą