Leopardo gekono temperatūros problema
Sveiki, turiu 8 mėnesių vyrišką leopardo gekoną su 45x45x45 terariumu ir šiais dalykais: _Šildymo lempa 75W (taip pat turiu 100W) _Šildymo kilimėlis _Kalcio substratas, maždaug 1 cm storio _Termostatas. Štai problema: tai per daug šildo. Mačiau, kad karščio vietos temperatūra turi būti 35°C dieną ir 23°C naktį. Mano zondas yra karščio vietoje, dedamas ant substrato, už gekono slėptuvės, ir ten būna iki 41°C! Ar turėčiau atjungti savo šildymo kilimėlį? Ar turėčiau naudoti 50W lempą? Ar temperatūros, kurias nurodžiau aukščiau, yra rekomenduojamos? Atjungus mano šildymo kilimėlį, temperatūra išlieka 39°C! Manau, kad mano substratas per daug sulaiko šilumą: zoomalia.com [...] -5838.html Ar tai gali būti problema? Ar turėčiau tiesiog paimti 50W lempą? Apkeitęs lempos ir kilimėlio vietas mano termostate, kad, kai per karšta, išsijungtų šviesa, o ne kilimėlis, temperatūra karščio vietoje sumažėja iki 34°C, tačiau tada nebėra šviesos, išskyrus dienos šviesą, kuri priklauso nuo manęs, o mano gekono dienos/nakties ciklas yra 7–19 val. Ar galiu įstatyti LED lempą, kuri nešildo, tiesiai virš mano terariumo, prijungtą prie termostato taip, kad ji seka mano gekono ciklą? Ir dar kas nors nesusijęs, kai turiu plauti savo terariumą, kokiu produktu turėčiau plauti? Ar turiu kiekvieną kartą, kai plaunu terariumą (kas 3 mėnesius), pakeisti substratą? Koks substrato tipas yra tinkamiausias leopardo gekonams?
jei naudoji šildantį apšvietimą, šildanti kilimėlį visiškai nereikalingas, mano nuomone, dėl to tavo temperatūros yra per daug aukštos, tavo gekonas rizikuoja nudegti. Vasarą 50W lempa yra visiškai pakankama tavo terariumui šildyti.
dėl valymo, aš jį plaunu vandeniu, sumaišytu su baltu actu.
jo substrato keitimo dažnis priklauso nuo jo pobūdžio, aš naudoju vitasable ir dar niekada neturėjau problemų, taip pat gali naudoti kukurūzų burbuolių snukišį, kuris turi labai žemą kainą.
tau reikia išjungti šviesos lemputę arba šildymo kilimėlį, tuomet viskas bus geriau
Sveiki, aš turiu gekoną tokay 80x40x50 terariume, kur karšta vieta yra 27°C, šalta - 24°C, o naktį būna 24°C. Naudoju tik vieną 40W šildymo lempą. Esu pradedantysis ir norėjau sužinoti, ar temperatūra tinkama? Nes internete informacija skiriasi. Dėkoju už atsakymą.
Sveika, Francky, ką tik atsakiau į tavo naujausią įrašą!
Labas vakaras, aš turiu leopardinį gekoną, šiltojoje vietoje viskas gerai, bet šaltosios zonos temperatūros negaliu išlaikyti tarp 24 ir 26 laipsnių, turiu 22,5 su 50W halogenine lempa neodafiu. Ar turėčiau pereiti prie 75W? Dėkui už atsakymą.