Cameleon pardalis
Sveiki. Aš įsigijau chameleoną pardalį prieš 2 savaites. Jam greitai bus 1 metai per 1 ar 2 mėnesius, sveria 80 g. Šilta vieta 35 laipsniai, šalta vieta 25 ir naktį tarp 19 ir 23 laipsnių, tai stiklinis terariumas, su grotelėmis viršuje ir fonine nuotrauka, kad jis nematytų savo atspindžio. Terariumas yra 62*45*100 cm dydžio, jame yra fikusas, natūralios lanksčios lianos, baltos orchidėjos ir dirbtinis papartis. Substratas yra humusas ir kokoso plaušiena. Turiu planą įdiegti ventiliatorius prie ventiliacijos angų, kad užtikrinčiau gerą oro cirkuliaciją. Pirma savaitė jis maitinosi normaliai (vienas ar du suaugę svirpliai arba viena ar dvi blakės), bet jis nesidrėkina, bent jau aš to nepastebiu. Yra lašelinė sistema, kuri jo nedomina, o dulksna jį išgąsdina net purškiant šalia, jis nereaguoja. Tačiau jis neturi jokių dehidratacijos ženklų, nes purškiu vandenį į jo burną, kai jis valgo. Tačiau šią antrą savaitę viskas katastrofiška, jis nevalgė sekmadienį nei pirmadienį, suvalgė vieną žiogą antradienį, bet nieko trečiadienį ir ketvirtadienį. Pradedu jaudintis, nes nėra mitybos, nėra hidratacijos. Aš jam duodu valgyti iš rankos ir jis visada buvo aktyvus, kai jam siūlydavau žiogus. Galiausiai jis turi nuostabias spalvas ir yra labai aktyvus mano rankose, bet terariume beveik nejudėdamas ir turi gana tamsias spalvas. Iš anksto dėkoju